Hendriks vastgoed

3 Leuke verftechnieken voor op je muur

Geplaatst op

Een nieuw kleurtje op de muur is altijd erg fijn en fris. Zo krijgt de ruimte direct een andere uitstraling. We begrijpen dat je misschien een keer iets anders wilt, dan alleen wat kleur op de muur. We raden je aan om daarom eens andere verftechnieken te gebruiken. Er is meer mogelijk dan je misschien wel denkt.  

Een ombre effect

Wanneer je 2 tot 3 kleuren op één muur combineert kun je een ombre effect maken. Het is een erg makkelijke techniek voor een super indrukwekkend resultaat. Je verft de muur in de 3 kleuren verf die je wilt gebruiken. Begin bovenaan de muur met een verfrol. Om het ombre effect te krijgen meng je steeds de twee naastgelegen kleuren. Dus je pakt de verf van de bovenste laag en de middelste, om de harde lijnen weg te werken. Breng de gemengde kleur aan met een natte spons (al deppend), die je voorzichtig in de verf doopt. Daarna ga je er nog eens met een grote, zachte verfborstel over de randen heen. Dit proces herhaal je voor elk ‘vlak.’

Het creëren van lijnen en/of vakken

Vaak zijn we geneigd de hele muur van boven naar beneden te schilderen, maar dat hoeft natuurlijk niet per se! Juist door bepaalde vlakken wel of niet te schilderen, of door andere kleuren te gebruiken creëer je een speels en vernieuwend effect. Het geeft de kamer een heel ander gezicht. Het creëren van een bepaalde lijn of vlak doe je door de vorm af te plakken met tape, net zoals je de randjes van de muur altijd moet afplakken. Wil je zeker weten dat je een rechte lijn maakt met je tape? Gebruik dan een waterpas.

Het sponseffect

Verf eens met een spons in plaats van een kwast! Door de verf met een spons al deppend aan te  brengen zorg je ervoor dat er een speels effect op de muur ontstaat. Het sponseffect is vooral erg leuk in een kinderkamer! Je zou ook meerdere kleuren kunnen gebruiken. De combinatie van donkere en lichte kleuren geeft het mooiste effect. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden