Het zal je maar overkomen: je hebt je buitengesloten en je ziet je sleutel nog liggen op de keukentafel. Precies op de plek waar je hem drie minuten geleden neer had gelegd. Er is verder niemand in de buurt die een sleutel heeft en de reserve sleutel ligt veilig in de kluis op zolder. Wat doe je op zulke momenten dan? In zulke noodgevallen kan een Amsterdam slotenmaker je heel goed helpen. Zij maken en vervangen namelijk niet alleen sloten, maar kunnen ook sloten open krijgen in noodsituaties. In deze blog vertellen we je meer over de diensten van een slotenmaker. Dus lees snel verder!

Het slot open laten maken in noodgevallen
Een lokale Amsterdam slotenmaker kan je op alle tijdstippen helpen om weer binnen te komen, wanneer je je sleutel vergeten bent, kwijt bent of wanneer deze afgebroken is. Een betrouwbare slotenmaker werkt samen met de politie. Zij zijn professionals in het openmaken van sloten en kunnen je dus helpen om binnen de kortste keren weer binnen te komen. Daarnaast kan een Amsterdam slotenmaker ook een slot herstellen wanneer er is ingebroken. Een inbraak is nooit fijn en als er spullen zijn meegenomen denk je er misschien ook helemaal niet meer aan om je slot te controleren. Toch is het verstandig dat wel te doen, aangezien er dan een kans is op inbraakschade. Een slotenmaker kan het slot nog een keer controleren en de schade herstellen. 

Veilige sloten van Amsterdam slotenmaker om inbraak te voorkomen
Naast het openmaken van sloten, kan een Amsterdam slotenmaker je slot beveiligen tegen inbraak. Er bestaan verschillende soorten sloten. Het meest gebruikte slot is het cilinderslot. Dit is een redelijk veilig slot en kan extra veilig gemaakt worden om inbraken te voorkomen. Bovendien zullen slotenmakers sloten hebben met een SKG keurmerk. SKG staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw en deze instantie controleert sloten op hun veiligheid. De sloten die goedgekeurd worden krijgen vervolgens een officieel SKG keurmerk. Daarnaast kan je ook zien hoe veilig het slot is. Wanneer er naast het keurmerk drie sterren staan, is het slot het veiligst. Maar ook sloten met twee sterren of één ster zijn goedgekeurd en dus veilig te gebruiken.

Pin It on Pinterest