Hendriks vastgoed

De financiële voordelen van een alternatieve waterontharder

Geplaatst op

89% van de gezinnen heeft hard water. Dit betekent dat het water een hoog magnesium- en calciumgehalte heeft dat problemen in huis veroorzaakt. Hoewel het meestal veilig is om te drinken en te gebruiken, leidt hard water tot kalkaanslag in leidingen en toestellen, waaronder vaatwassers en warmwaterboilers, wat het moeilijk kan maken om kleren en vaat effectief schoon te maken.

Waar het op neerkomt: Hard water kost je geld.

Door een hoogwaardige waterontharder met zoutloze technologie te installeren (een magnetische waterontharder), zul je de voordelen in je budget zien, vooral als je water een hoog hardheidsgehalte heeft. Overweeg het volgende:

Besparing op reparatie van apparatuur

Hard water kalkaanslag ontstaat wanneer de opgeloste mineralen in het water neerslaan als het water wordt verwarmd. Deze mineralen hechten zich aan de binnenkant van je apparatuur, inclusief de leidingen en tanks die het water verwarmen. Na verloop van jaren kan kalkaanslag de leidingen blokkeren en de watertoevoer belemmeren. Een waterverwarmer met hard water zal sneller moeten worden vervangen dan een met zacht water. En zacht water kan de kosten voor waterverwarming met 30% verlagen.

Besparing op schoonmaken

Reinigingsmiddelen werken niet zo goed met hard water, dus veel huiseigenaren zijn gedwongen om meer uit te geven aan douche reinigers, kleurversterkers en wasmiddel. Mensen die wateronthardingsalternatieven gebruiken, ontdekken dat ze tot 50% op deze kosten kunnen besparen.

Besparingen op de inrichting

Een douchekop kan na twee jaar gebruik 75% van de effectiviteit verliezen. Een waterontharder kan de levensduur van sanitair verlengen. 

Energiebesparing

Waterontharding (magnetische waterontharder) gebruikt geen elektriciteit, zodat je van zacht water kunt genieten zonder de elektriciteitsrekening te verhogen. Zacht water zorgt er ook voor dat toestellen efficiënter werken, wat de kosten verder kan doen dalen.

Waarde van het huis

Als een huis ernstige problemen heeft met hard water, zijn de effecten te zien in de gootstenen, douches en toestellen. Dit kan een negatieve invloed hebben op de waarde van je huis wanneer het verkocht moet worden. Gebruik een zoutvrij systeem te preventie van:

Verspilt geen water of elektriciteit

Verzacht het water zonder milieubelastend zout

Conditioneert het water zonder een glibberig gevoel achter te laten

Voorkomt kalkaanslag in apparaten

Rendabeler dan ontharders op basis van zout – geen zout nodig

Voor meer informatie over het systeem, kijk op www.waterontharder4u.nl

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden