Hendriks vastgoed

Goed idee, een waterontharder kopen!

Geplaatst op

In ons land hebben we te maken met leidingwater met een nogal hoog kalkgehalte. Dat heeft nogal wat consequenties. Zo wordt jouw haar doffer en droger na een douchebeurt, komen de handdoeken veel harder uit de wasmachine en ga je merken dat de apparatuur waarbij je water gebruikt veel minder goed gaat functioneren. Zelfs de energierekening gaat stijgen als er sprake is van al te veel kalkaanslag.

Maak van hard leidingwater weer zacht leidingwater met een waterontharder

Gelukkig is er wel degelijk iets te doen aan al te hard leidingwater. Een van de beste ideeën is een waterontharder kopen. Een waterontharder kopen is een goed idee, omdat de kleine hars deeltjes in deze waterontkalker in staat zijn om van hard leidingwater weer zacht leidingwater te maken. De werking is simpel. Hard leidingwater stroomt de waterontharder binnen en wordt daar geconfronteerd met de harsbolletjes. Die onttrekken het kalk van het water waardoor het water veel zachter is. Een waterontharder kopen betekent dat je meteen te maken krijgt met zacht leidingwater. Laat de ontharder overigens wel altijd plaatsen door iemand met kennis van zaken. 

De energienota gaat drastisch naar beneden

Dat betekent dat de handdoeken dus weer veel zachter uit de wasmachine komen en dat je haar veel minder dof en droog aanvoelt wanneer je onder de douche vandaan komt. Een waterontharder kopen is ook nog eens goed voor het milieu. Met zacht leidingwater gebruik je namelijk veel minder zeep en dus verdwijnt er ook veel minder zeep in het milieu. Goed nieuws is verder dan een waterontharder kopen betekent dat de energienota gaat dalen. Jouw apparatuur is namelijk veel minder energie nodig om goed te kunnen functioneren. 

Ga je in vastgoed of ga je een huis kopen? Check dan of er sprake is van hard leidingwater en besluit al dan niet om meteen een waterontharder te kopen. Daar heb je echt baat bij.

Omdat de energierekening door het laten plaatsen van een waterontharder nogal naar beneden gaat, heb je de investering die gepaard gaat met de aanschaf heel snel terugverdiend. Genoeg redenen dus om een waterontharder te gaan kopen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees de blog op onze site om op de hoogte te blijven van de verschillende interessante trends die spelen in de wereld van vastgoed.

Contactgegevens

Via info @ hendriksvastgoed.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden