Hendriks vastgoed

Hoe kan ik profiteren van een waterontharder?

Geplaatst op

In de moderne woning is er veel techniek aanwezig, maar deze zie je niet altijd. Zo zijn er verschillende soorten leidingen en apparaten die bijvoorbeeld de verwarming mogelijk maken. Ook zien we verschillende apparaten in de huishouding gebruikt worden om klusjes makkelijker te maken, bijvoorbeeld het wassen van de kleding en het afwassen van de vuile vaat. Door deze laatste apparaten stroomt water en in combinatie met kalk is dat een recept voor potentiële problemen wanneer je geen maatregelen neemt. Lees verder wat je er precies aan kunt doen. 

De oplossing van kalkaanslag problemen 

Voor in een moderne woning is het erg handig als je een antikalk strategie hebt. De beste die wij tegengekomen zijn, is het aanschaffen van een magnetische waterontharder die ervoor zorgt dat kalk in het water opgelost blijft zitten en niet uiteindelijk kalkaanslag wordt. Waarom is kalkaanslag dan zo’n groot probleem? Het nare van kalkaanslag is dat je het niet altijd ziet en dat het een negatieve invloed heeft op de functionaliteit van apparaten als vaatwassers en wasmachines. Deze dingen gaan veel meer energie verbruiken en sneller stuk. Dat is natuurlijk niet goed voor je portemonnee en ook niet goed voor het milieu. Ga dat tegen met een waterontharder. 

De magnetische waterontharder is de beste 

Waarom is de magnetische waterontharder eigenlijk de beste? Dit omdat deze versie ervoor zorgt dat water niet zozeer ontdaan wordt van kalk, maar juist dat er geen kalkaanslag wordt gevormd. Andere waterontharders maken gebruik van een filter en een zoutreservoir. We zien dat het zout dat gebruikt wordt in deze waterontharders in het zoete drinkwater terecht komt. Dat maakt dat dit niet meer bruikbaar is als drinkwater. Dit proces noemen we ook wel verzilting en dat is een wereldwijd probleem. Je kunt het dus heel goed tegengaan door te kiezen voor de waterontharder. 

Je kunt dus op meerdere manieren profiteren van de waterontharder, zowel in financiële zin, maar ook als het gaat om het aannemen van een meer ecologische leefstijl. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden