Heb je last van optrekkend vocht in huis? Dan is het zeker een goed idee om deze publicatie te lezen, daarin willen we graag het een en ander vertellen over de remedies. Op onze site staan nog veel meer leuke tips waar je je voordeel mee kunt doen. Dus lees snel verder. 

Gevecht tegen vocht in huis

Talloze huiseigenaren klagen over beschadigde muren door vocht. Elke huiseigenaar denkt eraan om vochtige muren te voorkomen – een belangrijke taak die moet worden uitgevoerd voordat lekkage als gevolg van regen een ravage aanricht in huis. Tijdens het regenseizoen sijpelt vocht door de buitenkant van het huis en veroorzaakt vochtigheid in de binnenmuren. Deze vochtigheid in de muren, waarmee veel huizen te kampen hebben, kan leiden tot afbladderende verf, lekkage en zorgt er ook voor dat je huis koud en bedompt aanvoelt. Vaak blijven deze plekken zichtbaar lang nadat het regenseizoen voorbij is. Schimmels en zwammen op muren als gevolg van regen kunnen ook gezondheidsproblemen veroorzaken.  

Wat zijn de oorzaken van vochtige muren?

Verstopte leidingen kunnen waterschade aan de muren veroorzaken. Hier zijn een paar manieren waarop het probleem van vocht in de muren zich in je huis kan voordoen.

  • Vocht uit de grond kan boven het maaiveld uitstijgen en de muren beschadigen
  • Opspattend regenwater kan ervoor zorgen dat muren vochtig worden
  • Hellende daken kunnen water opvangen dat in huis kan sijpelen en scheuren kan veroorzaken
  • Verstopte afvoerbuizen kunnen vochtige muren veroorzaken

Hoe voorkom je het vochtprobleem in muren?

Hier zijn drie snelle en makkelijke oplossingen voor waterlekkage in muren om vochtige muren te voorkomen:

  • Controleer op scheuren in de muren en dicht ze af
  • Voorkom doorsijpelen in scheuren in muren door ze op te vullen met stopverf
  • Na verloop van tijd kunnen er scheuren in de muren van je huis ontstaan, die meestal in de buurt van de deur- en raamkozijnen beginnen. Door deze scheuren kan vocht in de structuur van je gebouw dringen en vochtige plekken en doorsijpelende muren veroorzaken. De oplossing voor waterlekkage in muren is hier dus het vullen van de muren met scheurvulplamuur. 

Meer informatie nodig? Breng dan een bezoek aan bescon.nl. Ze zijn specialisten op het gebied van het gevecht aan gaan met vocht in de muren.

Pin It on Pinterest