Hendriks vastgoed

Tuinieren is leuker dan je denkt!

Geplaatst op

Een mooie tuin hebben klinkt als een hele klus maar dit valt reuze mee! Met een beetje moeite en aandacht heb je zo een mooie tuin om trots op te zijn.

Achtertuin

Natuurlijk is de grootte van je tuin belangrijk bij het bepalen van de inrichting. Als je een kleine tuin hebt, dan is het beter om een compact design aan te houden. Zo kan je het lekker knus houden. Of je kan juist een stuk gras en groen aanleggen waardoor het weer een stukje groter wordt en je de sfeer op die manier compleet verandert.

Je kan bijvoorbeeld een pergola met klimplanten plaatsen, dit helpt tegen inkijk in je tuin. Prop vooral je kleine achtertuin niet vol want dan verlies je onnodig veel ruimte! Wil je bijvoorbeeld een mooie terrasplant, dan kan je ook een palmlelie nemen.

Een smalle tuin is meestal lang en niet breed. Probeer de lengte van de tuin te benutten door de tuin in te delen in stukken, waardoor het groter lijkt.

Voortuin

De voortuin is ook heel belangrijk, het is namelijk het visitekaartje van je huis. Meestal kan je allerlei planten en groen in je voortuin kwijt. Natuurlijk kan je het ook praktischer aanpakken door het te bedekken met tegels en zitplekken te maken. Ook kan je een kiezelstenen pad aanleggen of de tuin vol maken met kiezelstenen om zo je plantjes meer naar buiten te laten komen.

Als je een wat grotere voortuin hebt kan je ook in laagjes werken door je planten te verdelen in levels. Wat je ook kan doen is statisch siergras neerleggen. Dit laat je tuin er meestal wat strakker uitzien. Experimenteer en doe vooral onderzoek naar allerlei planten. Kijk wat jij mooi vindt en vraag mensen met verstand om advies om zo je eigen perfecte tuin te creëren. 

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden