Hendriks vastgoed

Verschillen tussen duurzame apparaten zoals zonnepanelen

Geplaatst op

Bij deze drie vormen kan je misschien niet meteen een beeld opbouwen van wat ze betekenen. Geen probleem hoor. In deze blog leggen wij ze alle drie goed uit, zodat het voor jou als een makkelijk overzicht wordt gezien.

Wat doet een omvormer?

In het kort gezegd is een omvormer een apparaatje die ervoor zorgt dat de constante stroom (de zonne-energie) wordt omgezet in wisselstroom. De constante stroom wordt in andere woorden gezegd als gelijkstroom. Deze stroom wordt aangeleverd door apparaten als batterijen, accu’s en zonnepanelen. De wisselstroom is de bruikbare stroom van 230 volt. Deze stroom staat bekend, omdat deze stroom uiteindelijk in je stopcontact terechtkomt.

Wat is een zonnepaneel?

Een zonnepaneel is een paneel die ervoor zorgt dat het zonlicht wat op het paneel terechtkomt, wordt omgezet in elektriciteit. Het licht van de zon valt onder duurzame en groene energie, omdat het geen vieze grondstoffen en onnodige uitstoot bevat. Een zonnepaneel is de meest bekende aankoop onder de mensen en is er veel mensen kennis van dit apparaatje. Kortom, een aankoop om niet te missen.  

Wat is de functie van een zonneboiler?

Het ervoor zorgen dat je met de energie van de zon ineens je water warm kan krijgen. Dat is handig! Met behulp van het volgende apparaat kan het aan je wensen voldoen. Wij hebben het natuurlijk over de zonneboiler. Met gebruik van dit handige apparaat kan het heel veel voordelen bieden. Een belangrijk voordeel is dat je ongeveer de helft van het verbruik van je energie kan besparen. Dit geldt voor sanitaire apparaten als de douche en de wasmachine. Dit is toch geweldig?

Verschillen tussen de zonnepaneel, een zonnecollector en de zonneboiler

Het grootste verschil zit hem de functie van het apparaat. Een zonnepaneel is een paneel die elektriciteit opwekt voorin huis. Een zonneboiler is het systeem dat ervoor zorgt dat het water warm wordt. Bijna dezelfde functie maar dan anders. We hebben het over de zonnecollector. Het is een wisselaar die ervoor zorgt dat het zonlicht direct wordt omgezet in warmte.

Een zonnepaneel is een voorwerp die bekend staat om zijn duurzaamheid (groene energie) en lekker lang meegaat. Zoek je iemand die zonnepanelen aanbiedt? Stop maar met zoeken. Het bedrijf Apsolar staat voor kwaliteit en zorgt ervoor dat de zonnepanelen Groningen op een goed op je dak terechtkomen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden